divendres, 19 d’octubre del 2012

Land Art

El Land Art és un moviment artístic que sorgí a finals dels anys 60 i principis dels 70, en el que el paisatge i l'obra estan relacionats.
Per realitzar aquest art s'utilitzen diversos materials naturals, com pedres, fulles, roques, sorra, aigua o terra, ja que també es refereix a un art creat en la naturalesa on el paisatge és el mitjà de la seva creació. Normalment les obres es troben a l'exterior, en espais oberts, lluny de la civilització.

La principal finalitat del Land Art és produir diferents efectes, sensacions i emocions plàstiques del paisatge a un espectador.

A continuació podeu veure alguns exemples d'aquest moviment artístic:
  

Després d'informar-nos de què era el Land Art, a classe de plàstica se'ns va proposar que realitzéssim en grups de 4-5 persones, una obra d'aquest corrent artístic.

Entre totes les del meu grup, vam agafar diferents elements naturals, com pedres, fulles, flors... i vam anar al Parc de la Tamarita a realitzar el nostre projecte.

Vam trobar molt original que la base del nostre projecte fos l’aigua, en comptes de col·locar-ho al terra. A continuació us deixo la seqüència de fotografies que representen el nostre treball:









Hi vam voler representar que la vida és efímera ja que tot amb el temps es degrada i desapareix.
En el nostre cas estaríem creant una metàfora de la vida a partir d’elements naturals com fulles, flors, sorra, pedres, aigua, pètals...
Primerament ens trobem amb la creació (un cop tirem els elements estan tots junts) i acabem amb la desaparició dels mateixos passant per la separació ja que des de l’inici del procés quan estan tots junts es van separant poc a poc amb la corrent d’aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada