dimecres, 12 de desembre del 2012

Qui és un bon comunicador?

Fa unes setmanes a classe de COED (Comunicació oral, escrita i digital) vam parlar sobre qui és un bon comunicador i quines característiques ha de tenir.  
Vaig trobar molt interessant aquesta classe perquè em va donar idees per saber com he d'actuar per a convertir-me en una bona comunicadora.

Entre tots vam buscar diferents persones que per nosaltres creiem que eren bons comunicadors i vam arribar a la conclusió que algunes de les característiques principals que ha de tenir un bon comunicador són:

- Tenir un discurs ben estructurat i entenedor.
-Guanyar-se al públic i aconseguir mantenir l'atenció d'aquest durant tot el discurs.
- Naturalitat i improvisació.
- Utilització d'exemples per a explicar alguna cosa per tal de que l'explicació sigui més entenedora i dinàmica
- Humor blanc 
- Saber jugar amb el to de veu, per tal de que l'explicació no sigui tant avorrida i monòtona.
- Interactuar amb el públic, fent preguntes 
- Importància de la mirada
- Tenir en compte la gestualitat...
-etc.

Per tal d'entendre-ho més, a classe vam veure un vídeo de Sir Ken Robinson "Las escuelas matan la creatividad", un clar exemple de bon comunicador. Aquí el teniu: 




Tal i com haureu pogut veure en aquest vídeo, Sir Ken Robinson, parla de la importància de la creativitat. La majoria de nens petits són creatius perquè no tenen cap por a equivocar-se o no tenen vergonya de res, cosa que canvia quan aquests nens es fan grans, perquè vivim amb una por que no ens deixa ser com som, tenim por a equivocar-nos i és per això que evita que siguem creatius. És un tema que potser no es té en compte, però és important poder ser creatius, lliures i pensar sense tenir por del què diran.

Es pot comprovar que Robinson és un comunicador totalment eficaç i comparteix les característiques abans esmentades. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada